Shenmen piercing na problémy so spánkom

Dlhodobo trpíte poruchami spánku? Alebo sa práve teraz objavili a už teraz chcete niečo urobiť proti nim

Prečítajte si náš článok a dozviete sa viac!
Obrázok, na ktorom je maľovanie, ilustrácia, umenie, kresba

Automaticky generovaný popis

Dotkneme sa témy, čo znamená porucha spánku, aké môžu byť jej príčiny, čo je normálny spánok a ako môže Shenmen akupiercing pomôcť pri problémoch so spánkom?

Čo znamená porucha spánku?

Porucha spánku je špeciálny stav, pri ktorom môžete mať problémy so zaspávaním alebo so samotným spánkom. Poruchy spánku sa môžu prejavovať rôznymi formami, napríklad nespavosťou, problémami s dýchaním počas spánku (ako je spánkové apnoe), parasomniami (ako sú námesačnosť alebo nočné mory) alebo poruchami spánkového rytmu.

Poruchy spánku môžu mať vážny dopad na kvalitu života a celkové zdravie jednotlivca, preto je pri problémoch najdôležitejšie nájsť vhodnú liečbu s pomocou odborníka. 

Ako Shenmen akupiercing pomáha pri problémoch so spánkom, sa čoskoro dozviete, ale najprv si vyjasníme niekoľko podstatných otázok týkajúcich sa tejto témy.

Aké môžu byť príčiny poruchy spánku?

Poruchu spánku môže spôsobiť množstvo rôznych faktorov a môže sa vyskytnúť aj v dôsledku kombinácie viacerých príčin. Najčastejšie príčiny môžu byť:

Životný štýl: nepravidelné spánkové režimy, nadmerná konzumácia kofeínu alebo alkoholu, časté spanie počas dňa, alebo aj fajčenie.

Stres a úzkosť môžu spôsobovať problémy so zaspávaním alebo so samotným pokojným spánkom.

Zdravotné stavy: chronická bolesť, problémy s dýchaním, gastroezofageálny reflux (GERD), alergie alebo hormonálna nerovnováha.

Lieky: stimulanty, antidepresíva, lieky na alergiu, lieky na zníženie krvného tlaku alebo alkohol a steroidy.

Nevhodné prostredie: rušivé faktory ako hluk, príliš svetlá alebo príliš tmavá miestnosť, nevhodná teplota (príliš studená/teplá), zle zvolený matrac alebo vankúš.

Genetické faktory: nespavosť alebo problémy s dýchaním počas spánku môžu mať genetickú predispozíciu, čo znamená, že jedinci majú väčšiu pravdepodobnosť výskytu porúch spánku, ak iní členovia rodiny tiež trpia takýmito problémami.

Aký je normálny spánok?

„Normálny spánok“ môže pre každého znamenať niečo iné, preto je dôležité brať do úvahy vlastné potreby. Tu je 7 zaujímavých faktov, ktoré by ste mali vedieť o fyziologickom spánku:

1. Spánok nie je jednotný stav, ale je cyklický. Obvykle sa v niekoľkých cykloch striedajú ľahké, hlboké a rýchle očné pohyby (REM) fázy spánku.

2. Dospelí potrebujú v priemere 7-9 hodín spánku denne, čo je potrebné pre primeraný odpočinok a regeneráciu. S pribúdajúcim vekom sa počet hodín znižuje, pretože starší ľudia potrebujú menej spánku.

3. Rozlišujeme dva hlavné spánkové cykly: NREM (non-REM) a REM fázu. NREM spánok zahŕňa ľahký aj hlboký spánok, zatiaľ čo počas REM spánku sa objavujú sny.

4. Spánok má pravidelný rytmus, ktorý je riadený vnútornými biologickými hodinami, známymi ako cirkadiánny rytmus. Tieto hodiny reagujú na denné svetelné a tmavé cykly a pomáhajú regulovať cykly spánku a bdenia.

5. Ľudia zvyčajne spia v noci, keď sa telo prirodzene pripravuje na spánok podľa cirkadiánneho rytmu, a počas dňa sú aktívni. Tento spánkový a bdelý vzorec sa však môže meniť v dôsledku nočných služieb, prechodu časových pásiem alebo iných okolností.

6. Je známe, že existuje množstvo spánkových polôh, napríklad na chrbte, na boku alebo na bruchu. Len málo ľudí však vie, že táto poloha môže ovplyvniť kvalitu spánku.

7. Na zaistenie pokojného spánku sa odporúča pohodlné, tiché, tmavé a chladné prostredie. Správny matrac, vankúše a prikrývky sú tiež dôležité nielen z hľadiska pohodlia, ale aj pre zlepšenie kvality spánku.

Po oboznámení sa s týmito všeobecnými charakteristikami je dôležité sledovať svoje spánkové návyky a ak sa vyskytne nejaký problém, poradiť sa s odborníkom o tom, čo by sa dalo urobiť proti poruchám spánku.

Môže pomôcť Shenmen akupiercing na problémy so spánkom?

Shenmen piercing je náušnica, ktorú prvýkrát používali v tradičnej čínskej medicíne. Odborníci na akupunktúru veria, že Shenmen piercing môže byť vynikajúcim alternatívnym riešením proti poruchám spánku. Podľa čínskej medicíny je bod Shenmen v uchu oblasťou, ktorá súvisí s celkovou pohodou a znižovaním stresu, pretože tu prechádza jedna vetva blúdivého nervu (Vagus). Pretože stimuláciou bodu Shenmen možno dosiahnuť pokojný, uvoľnený stav, môže byť tento piercing účinný pri liečbe porúch spánku.

Blúdivý nerv (latinsky: nervus vagus, teda X. hlavový nerv) je dôležitá nervová dráha, ktorá má spojenie s mnohými orgánmi a tkanivami v tele. Niekoľko štúdií skúmalo účinky stimulácie blúdivého nervu na spánok a celkovú pohodu a väčšina výskumov sa zhoduje na nasledujúcich bodoch:

• Môže prispieť k zníženiu stresu a k relaxácii. Zníženie stresu môže zlepšiť kvalitu spánku a zmierniť poruchy spánku.

• Aktivuje parasympatický nervový systém, ktorý funguje v stave „odpočinku a trávenia“. Výsledkom je dosiahnutie pokojného a uvoľneného spánku.

• Môže znížiť zápaly v tele. Keďže spánok a zápaly môžu byť vzájomne prepojené, zníženie zápalov môže prispieť k zlepšeniu kvality spánku.

• Môže pomôcť zlepšiť náladu a udržiavať emocionálnu stabilitu. Emočná rovnováha a pozitívna nálada môžu podporiť spánok a kvalitu spánku.

Poruchy spánku a nespavosť sa v Číne liečili akupunktúrou už oddávna a na základe skúseností pacientov možno povedať, že Shenmen piercing naozaj môže pomôcť pri poruchách spánku. Pacienti potvrdili, že po aplikácii šperku sa kvalita ich spánku výrazne zlepšila, zaspávanie bolo jednoduchšie vďaka pokojnejšiemu stavu a dosiahli hlbšie fázy spánku.

Ak máte problémy so spánkom, je dôležité pochopiť, že každý človek je jedinečný, a to, čo pomáha iným, nemusí byť rovnako účinné pre Vás. Ak trpíte poruchami spánku, odporúčame, aby ste Vaše problémy konzultovali s lekárom. Liečba porúch spánku zahŕňa zmeny životného štýlu, terapiu, lieky alebo iné alternatívne spôsoby, ktoré sa osvedčili pri liečbe porúch spánku. Shenmen piercing preto môže byť výbornou doplnkovou metódou proti poruchám spánku!

Chceli by ste vyskúšať, či Shenmen akupiercing skutočne pomáha proti poruchám spánku? Kliknite a rezervujte si termín v našich salónoch už teraz!

<ONLINE REZERVÁCIA>